Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

vrijdag, maart 24, 2006

V for Nicky


V for Vendetta is één van de grote drie graphic novels uit de jaren '80 (naast Watchmen en The Dark Knignt Returns). Het verhaal, een ode aan het anarchisme, wordt geschreven door Alan Moore en getekend door David Lloyd. Van Alan Moore was al eerder een strip verfilmd: The League of Extraordinary Gentlemen . Daar heeft hij zich netjes van gedistancieerd.

Naar aanleiding van de release van de film V for Vendetta (door de broertjes Warchowski) lopen er vanaf 27 maart drie tentoonstellingen in Brussel rond David Lloyd's werk.
Voor wie de film gaat bekijken in UGC De Brouckère, kan de achttien hommage-tekeningen bewonderen die verschillende stripauteurs gemaakt hebben om David Lloyd te eren. Onder hen Alain Mauricet, Stedho, Conz, David Dethuin, Thierry Bouuaert, Bezian, Gerard Goffaux, Minck Oosterveer, Alec Severin, Olivier Wozniak, Marc Bourgne en Bryan Talbot.
Voor wie de originelen hiervan wil zien, moet in Het B-Gevaar terecht, op de eerste verdieping aangevuld met uitleg over deze magistrale strip.
Het oeuvre van David Lloyd wordt dan weer extra belicht in La Bulle d'Or (vanaf 1 april) met een rijkgevulde overzichtstentoonstelling.

Op woensdagavond 12 april 2006 organiseert Het B-Gevaar een trip naar de film, gevolgd door een nabespreking mét artiest David Lloyd.