Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, april 01, 2006

Verschillen

Hé joh! Kan jij ook Cromheecke nadoen? Tuurlijk!! Doen we blind, zeggen Jeroen Funcke & Sam Peeters van Lamelos. Inderdaad. Zoek de verschillen. Luc deed daarna Jeroen & Sam na die Luc probeerden te imiteren.

vrijdag, maart 31, 2006

Ole (2)





Net af. De cover van "De arm van de tekenaar", het Nederlandse albumdebuut van Ole Comoll Christensen. Eerder werk van Ole is gepubliceerd in Zone 5300 en Wind van uitgeverij Bries.

Het is tevens een experiment, want deze uitgave zal de eerste coproductie van Bee Dee worden. Uitgeverij Arboris zal de Deense versie hiervan uitbrengen, net op tijd voor de grote stripbeurs eind april in Denemarken: Komiks.DK.

Hotel Dekmantel (1)

René Uilenbroek & Willem Ritstier zijn een onafscheidelijk duo. Samen staan ze aan de wieg van Soeperman en Stanley. Toen zij besloten om met Stanley te stoppen in het Suske & Wiske weekblad, kwamen ze met deze strip. Hotel Dekmantel vertelt de avonturen van Bennie de Haas. Het zijn nooit meer dan vijf avonturen geworden. Het blad stopte met bestaan...

Exclusief zullen hier deze vijf avonturen over de aankomende weken getoond worden. In afwachting van de terugkeer van Soeperman. Veel plezier!

donderdag, maart 30, 2006

Liever rood..

Minck Oosterveer heeft een aantal jaren geleden geprobeerd om de volwassen versie van de Rode Ridder een vervolg te geven. (het eerste deel van Red Knight was geschreven door Ronald Grossey en getekend door Marvano.) Deze poging van Minck om deze serie voort te zetten liep op niets uit. Gelukkig is het resultaat te zien in het album Excalibur bij uitgeverij Enigma. De tijd was toen niet rijp voor een vervolg op Red Knight.

Tegenwoordig neemt Martin Lodewijk deel aan het team dat de nieuwe avonturen van Johan maakt. Eén Nederlander maakt geen zomer, dus zou het kunnen dat Minck de tweede Hollander wordt die aan dit Vlaamse instituut gaat werken. Het is helaas nog te vroeg om de vlag uit te steken, maar genieten kunnen we al wel. Hierboven is de tweede proefpagina voor Red Knight versie 2.0. We zullen zien of de tijden veranderd zijn.

Overigens zit Minck niet stil. Voor Striphoek heeft hij een tekening gemaakt die een ode aan Eisner's P'Gell kan zijn.

Cartoon

Willem Ritstier is een van de meest productieve auteurs die ik ken: senario's, kaarten, illustraties, inkleuringen en cartoons. En veel muziekkennis. En net zo'n lekkere ouwehoer als ik.

woensdag, maart 29, 2006

Marlene


Marlene is een verhaal van Peter Snejbjerg, een studiogenoot van Ole Comoll Christensen. De meeste mensen kennen Snejbjerg van zijn werk voor de Amerikaanse uitgever DC, met name de imprints Vertigo en Wildstorm. Zo heeft hij bijdragen geleverd aan Books of Magic, Batman en The Light Brigade. Daarnaast heeft hij ook aan beroemde series gewerkt als Hellblazer (verfilmd als Constantine) en Preacher, beiden geschreven door Garth Ennis.

Marlene is het verhaal van een klein dorpje waar de mooie Marlene woont. Opeens worden haar manlijke bewonderaars stuk voor stuk vermoord. Hebben we hier te maken met een seriemoordenaar of is hier meer aan de hand? Een verhaal met Lovecraft invloeden, wat binnenkort in een vertaling van Ger Apeldoorn bij ons zal verschijnen.

dinsdag, maart 28, 2006

Omslag Spertijd (1)


Er is zo'n spreekwoord dat zegt: "never judge a book by it's cover". Ik begrijp daar niks van. In ieder geval geldt het niet voor stripverhalen. In Amerika hebben de strips vaak omslagen die gemaakt zijn door auteurs die niks met het binnenwerk te maken hebben. Dat doen ze daar niet voor niets.

Ook een Nederlandstalig stripverhaal met een pakkende cover wordt sneller opgepikt door het publiek en door de winkeliers. Jullie hebben hier al kunnen kijken naar het uiteindelijk ontwerp van de omslag voor Spertijd. Hierboven staat een afgekeurd ontwerp. tekenaar Adri van Kooten en schrijver Pieter van Oudheusden vonden deze cover wel sfeervol, maar weinigzeggend. Ik ben het wel met ze eens.

maandag, maart 27, 2006

Aart


Afgelopen zaterdagochtend is Aart Zeeman overleden. Aart heb ik leren kennen als een stripliefhebber pur sang, die belangeloos een groot aandeel heeft gehad in het Stripster van vandaag. Op het forum van Stripster staat een topic van Richard Boom, waarbij je je naam als eerbetuiging kan laten toevoegen aan een grote tekening van Aart door Romano Molenaar. Het ga je goed, Aart!