Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, mei 06, 2006

Horus Hippo

Stefan de Groot is weer met tekenfilm bezig. Goed nieuws! Kwab, het Cloecke Nijlpaard is onder het alias Horus Hippo weer uit het stof gehaald. Op zijn weblog laat hij zien hoe de tekenfilm tot stand komt.

Worm

Het wordt een Stormachtig maandje: stripboekgeschenk, nieuwe tekenaar (Romano Molenaar) en met Stripdagen Haarlem nog iets speciaals (!). Nu is er de parodie: Worm: de kronieken van de parodieën.

Brecht & Jim


Op de site van het Vlaamse Jim is er op dit moment een stripstrijd gaande tussen jonge Vlaamse cartoonisten. Altijd gedacht dat wij in Nederland beter waren in cartoons dan de Vlamingen. Dit jong talent laat anders vermoeden. Pulp Deluxe tekenaar Brecht Evens doet ook mee. Als je wilt stemmen, kijk dan onder het kopje win,win,win! en klik door naar het jong 2006. De winnaar krijgt 4000 euro. Onderstaande cartoon is trouwens van Stijn Cloetens.

Nieuwe Covers


En dit zijn de nieuwe covers voor Soeperman en Marlene, met dank aan Adept Vormgeving. Soeperman zal het eerste deel worden uit de integrale versie van deze anti-held met zijn vriend, egel en side-kick Leo. In dit album zal ook een compleet nieuw verhaal worden opgenomen, wat Willem Ritstier & René Uilenbroek speciaal hiervoor hebben gemaakt.
Marlene is een afgerond detective verhaal met een Lovecraft-achtig horror tintje. Peter Snejbjerg maakt hiermee zijn Nederlandstalig album debuut. Mooie vrouwen, enge monsters en gestoorde artiesten maken het leven van rechercheur Michael Joergendsen tot een hel...

vrijdag, mei 05, 2006

Pjotr (1)

En wat zit er nog meer in het laatje met onuitgegeven en onafgemaakte strips van René Uilenbroek & Willem Ritstier? Dit is één van de zeven pagina's van Pjotr, gemaakt voor Suske & Wiske weekblad, maar omdat het blad stopte, is dit nooit doorgezet. Zonde!

donderdag, mei 04, 2006

Nieuw

Een ontwerp voor de cover van een project voor het derde kwartaal van 2006. Van wie? Raad maar, maar ik ben erg trots dat ik werk van deze auteurs mag uitbrengen..

Einheri

Voila! De vogelpest is weer even voorbij, dus heeft Rachel van Dijk de tijd gehad om de cover van het elfde Wolf verhaal van Steven Dupré in te kleuren: de Einheri

woensdag, mei 03, 2006

Stripeljee


In het online striptijdschrift Stripelmagazine is nu een interview te lezen met Ole Comoll Christensen over de Arm van de Tekenaar, zijn Nederlands albumdebuut. Kurt Morissens heeft een online interview met deze sympatieke Deense auteur gemaakt. De techniek staat voor niets.

Prijzen



Met de Stripdagen Haarlem is er ook iedere twee jaar de VPRO Grand Prix. Deze prijs gaat naar de beste stripmaker van dit moment. Die stripmaker krijgt tijdens de volgende editie een gastcuratorschap en 2000 euro's. In 2002 heeft Joe Sacco hem gewonnen, Lewis Trondheim kreeg de eer in 2004. Voor 2006 zijn Marjane Satrapi, Lax en Manu Larcenet genomineerd.

dinsdag, mei 02, 2006

Tegnerens Arm

De arm van de tekenaar verschijnt deze week in alle winkels in Nederland en Vlaanderen. Het boek wordt in Denemarken door Arboris uitgegeven en is daar gepresenteerd tijdens het Komiks.dk festival. Een interview met auteur Ole Comoll Christensen is hier in het Deens te lezen. Een gratis vertaalmachine staat hier.

Bill (5)

Vandaag weer een cartoon van de onnavolgbare Bill Risty.

maandag, mei 01, 2006

Potje


Het potje inkt voor Spertijd is dicht en intussen is bijna de helft van het boek geletterd. De vlag mag vandaag al uit!

Kling (3)

Hier is het laatste beetje Kling van Pieter van Oudheusden en Adri van Kooten. Het is vandaag Dag van de Arbeid. Dat geldt zeker voor Adri van Kooten. Spertijd komt vandaag af. Morgen haal ik de originelen op. Voor mij mag dan weer de vlag uit...

zondag, april 30, 2006

Rembrandt


Het is het Rembrandtjaar en ook stripmakers zien daar brood in. Bij de stripstrijd in het Parool doet Pieter Hogenbirk mee met zijn Rembrandt strip en Bert van der Meij maakt voor kinderen uit Leiden een strip met hetzelfde thema getiteld: "Het geheime leven van Rembrandt". Op de website van Stripster kan je iedere week zien hoe deze strip tot stand komt. In september krijgen alle middelbare scholieren uit Leiden een exemplaar van de oplage van 14.000 exemplaren.