Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, augustus 19, 2006

Cutie

Vanaf 1 september is ie er weer. Het vernieuwde Cutie Magazine. Eén van de leukste on-line stripmagazines, dat met het onderschrift "comics for girls" ook guys weet te bekoren. En als voorproefje zie je in de aanloop naar die eerste september iedere dag een ander plaatje van een bekende Nederlandstalige stripmaker.

vrijdag, augustus 18, 2006

Boswachter

Binnenkort verschijnt van Luc Cromheecke en Laurent Letzer, de auteurs van Tom Carbon en Taco Zip, een nieuw boek, getiteld "Ben de Boswachter". Hierboven staat de vorlopige cover.

Knappe constructie

Hans Pols bespreekt in Zozolala het boek Spertijd van Adri van Kooten & Pieter van Oudheusden. Hij noemt het "een knap geconstrueerd verhaal dat zijn geheimen niet na één keer lezen prijsgeeft".

donderdag, augustus 17, 2006

Cursus


Hoe leert de nieuwe generatie striptekenen? Door naar de workshop van Claire Schumacher te gaan op het KDZ-Adventure Summer 2006 manifestatie. Je leert hier van één van de meest produktieve manga tekenaars van dit moment hoe je met de oosterse slag moet tekenen. Een verslag met foto's is hier te vinden. Moet je trouwens eens zien hoeveel kdz hier op af komen

woensdag, augustus 16, 2006

Bijna Nieuwe Oogst

Een rondje nieuwe oogst. De volgende lading boeken is bijna klaar. Ik ben heel trots dat ik een boek mag uitgeven van twee mammoeten uit de striphistorie: Carol Detective van André-Paul Duchâteau en Eddy Paape. Daarnaast is alweer het twaalfde deel in productie van Wolf, de stripserie van Steven Dupré.

Tenslotte wat ander nieuws. Met trots kan ik ook de eerste herdruk aankondigen van een titel: Tom Carbon's Lunatoys door Cromheecke, Fritzgerald & Letzer. Deze heruitgave betekent niet dat ieder uitverkocht boek van Bee Dee een herdruk gaat krijgen. Maar de vraag naar deze titel blijkt groot genoeg te zijn. Eens kijken of we een derde druk kunnen halen. Het boek verdient het eigenlijk wel!

Ko & Linda

Vanaf heden verschijnt iedere week op kunst & cultuursite www.tilburgz.nl een illustratie van Linda van Erve bij de "stadsgezichten" van Ko de Laat. Linda vervangt hiermee Marnix van Dixhoorn die ongeveer een jaar de columns heeft voorzien van een cartoon. Op de site van Tilburgz staan trouwens meer leuke cartoons van de nieuwe garde on het kopje Tilburgse Kermiz.

dinsdag, augustus 15, 2006

Kopje Stripverhaal

Marianne Rentmeesters studeert antroplogie in België en heeft een thesis geschreven over Vlaamse stripverhalen en hun invloed op de Vlaamse samenleving. Zij heeft een hoop auteurs geinterviewd om hier iets zinnigs over te zeggen. Het resultaat kan je lezen in deze pdf van 108 pagina's. Lekker voor bij de koffie!

maandag, augustus 14, 2006

Bill (19)

Een goede huwelijksreis is zonder koffers, aldus Bill Risty.

zondag, augustus 13, 2006

Argibald (15)

Argibald bestrijdt de inval van het dreigende buitenaardse gevaar met Fons de Cuelaar.