Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

vrijdag, december 15, 2006

Goedgekeurd!


De cover is goedgekeurd! Dat betekent dat tussen Kerst en Oud en Nieuw het eerste deel van Luxley in de Vlaamse en Nederlandse stripwinkels verkrijgen zal te zijn.Valérie Mangin kondigt de Nederlandse editie op ook op haar weblog aan.

Claudia Brucken

Claudia Brucken, de strip van Minck Oosterveer en Willem Ritstier uit de jaren '80. Veel mensen weten niet dat deze naam van een echt persoon is afgeleid. Hierboven zie je hoe ze er in het echt uitziet en via deze link kan je meer zien en horen. Oh ja: zij was zangeres bij de band Propaganda en die meneer achter de toetsen was de helft van OMD... (en driemaal raden waar Willem en ik fan van zijn... en een meneer Datafreq heeft zelfs een ode aan Claudia gemaakt: Claudia Brucken's Lips!)

donderdag, december 14, 2006

Nieuwe Poging

Eens kijken of deze wel goedgekeurd wordt...

woensdag, december 13, 2006

Afgekeurd

Grrr! De cover voor Luxley 1 is gedeeltelijk afgekeurd. Het dilemma tussen standaardisatie binnen je fonds en creatief werk van auteurs (vormgevers) van een andere uitgever. De kerst halen we niet meer, maar om uitgever te zijn van de laatste twee boeken van het jaar heeft natuurlijk ook iets moois. Dus morgen moeten we weer een nieuwe cover maken.
Vanochtend ben ik bij Steven Dupré geweest waar ik zijn nieuwe strip Kaamelott heb gekregen. Volgens mij moet het boek morgen de Nederlandse en Vlaamse stripwinkels bereiken. En het is een aanrader. Een soort kruising tussen Wolf en Coma. Realisme met een vette knipoog. En je kan zien dat Steven veel plezier heeft gehad met het tekenen hiervan. Had ik trouwens verteld dat Wolf 13 tegelijk met Luxley uitkomt?

dinsdag, december 12, 2006

NK Striptekenen

Ben je tussen de 9 en 17 jaar jong, dan kan je meedoen met het Nederlands Kampioenschap Striptekenen. Van de winnaar zal onder andere een boekje gemaakt worden door uitgeverij Senoeni, die zich specialiseert in stripverhalen die door kinderen gemaakt zijn. En je mag je natuurlijk een jaar lang Nederlands Kampioen noemen! Meer informatie kan je op deze website vinden.

maandag, december 11, 2006

Bill (36)

Bill Risty heeft vandaag een goede kijk op vrouwen.

zondag, december 10, 2006

Argibald (25)

In de Rails van december laat Argibald zien hoe je moet darten.