Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, oktober 28, 2006

Lola in het echt

En hier is de cover voor de Nederlandse versie van Lola Bogota 2: JFK. Lola blijft een pokkewijf dat alleen voor het grote geld gaat. Het is maar goed dat haar avonturen zo bizar leuk zijn. In dit verhaal moet ze dokter Sex om zeep helpen in opdracht van JFK. Die dokter schijnt namelijk een foto van JFK te hebben, waarop staat dat hij toch wel wat vreemde hobbies heeft. Natuurlijk staat bij Lola het belang van de Verenigde Staten voorop! Yeah right...

vrijdag, oktober 27, 2006

Pfoe!

Dat was me weer een weekje. Stress, stress, stress. Het boekje van Aimée moest af. Dus iedereen heeft overgewerkt: de drukker, mijn vrouw, de ouders van Aimée, Joost van Adept vormgeving, en niet te vergeten Aimée, Michiel en ik. Dat dealines gezonde stress geven wil ik graag betwijfelen. In ieder geval: ik haal zo de boeken op en presenteer het boekje morgen tijdens de Abunai in Enschede. En ik wil hier iedereen die hieraan heeft meegewerkt bedanken voor hun geduld en inzet.

dinsdag, oktober 24, 2006

lola 2

De voorbereidingen voor het tweede deel van Lola Bogota: JFK zijn in volle gang. De vertaling van Pieter is binnen en het binnenwerk stroomt ook gestaag via de FTP uit Frankrijk. Helaas is mijn verbinding te snel voor de Fransen. Het gaat er makkelijker af dan zij het er op kunnen zetten.
Maar eerst moet het boekje van Aimée af. Dat wordt nog even doorwerken vannacht. Gelukkig is tijd een illusie. De herdruk van Wolf 3 ligt ook al bij de drukker. Ik vind dat Rachel van Dijk, die alle covers van Wolf tot nu toe heeft ingekleurd, weer fantastisch werk heeft gedaan.

maandag, oktober 23, 2006

Covertime


Binnenkort bij u in de winkel: het debuut van Aimée de Jongh: Aimée TV, een humoristische verhandeling voor dummy's die niets van Manga (willen) weten en echte otaku's. In 96 pagina's neemt dit 18 jarige talent u mee naar de stripcultuur het land van de rijzende zon.
Daarnaast heeft Steven Dupré een nieuwe cover gemaakt voor de herdruk van Wolf 3: Avontuur op Yggdrasil. Dit deel was het vier jaar geleden het succesvolle begin van integrale uitgave van deze krantenstrip. Nu is de serie weer compleet leverbaar. Net op tijd voor het verschijnen van deel 13 in December. Toevallig is dat ook de maand waarin het nieuwe grote project van Steven Verschijnt: Kaamelott. Deze serie vertelt het echte verhaal achter de legende van Arthur en de ridders van de ronde tafel. Op de site van de Stripspeciaalzaak kan je deze week alvast vier pagina's bekijken.

Bill (29)

Bill Risty heeft alle ingrediënten klaar. Laat het feest beginnen!
(en uit het leven gegrepen, want ik ken iemand die dit écht heeft meegemaakt op zijn verjaardag...)

Argibald in schetsvorm

Argibald laat vandaag een pagina uit zijn schetsboek zien.