Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, juli 22, 2006

Asiel

Patrick McDonnell maakt al jaren één van de leukste strips over een hond en een kat: Mutts. Leuk voor alle dierenbezitters. Hij doet tegenwoordig ook goed werk door af en toe een strook te maken voor dierenasiels. Je kan ze hier op zijn website bewonderen.

vrijdag, juli 21, 2006

Andermans ogen

Als je je nog afvroeg hoe mensen uit Zweden de Stripdagen Haarlem 2006 hebben meegemaakt, kan je hier naar een fotoreportage kijken.

donderdag, juli 20, 2006

2004

In 2004 was Ole Comoll Christensen ook in Haarlem tijdens de Stripdagen. Het verslag van zijn reis is hier te lezen (in het Deens).

Toonder


De Rijksuniversiteit Groningen haakt in op de tentoonstelling van Marten Toonder, een heer van stand in het Nederlands Stripmusuem. Marq van Broekhoven, Dick Matena, Seth Gaaikema en Hans den Boef vertellen op 18 september over Marten Toonder als hun inspiratiebron. Cabaretier Seth Gaaikema is zelfs afgestudeerd op het werk van Toonder. De lezing begint om 20.00 uur en is in het Academiegebouw.

Ger Tillekens (fan en onderwijs- en cultuursocioloog aan de RUG) heeft een bespreking gemaakt van de autobiografie van Toonder. Die is hier te beluisteren

woensdag, juli 19, 2006

Jarig

Minck Oosterveer is vandaag jarig! Gefeliciteerd Minck! Als je achter je tekentafel in de hitte zit, neem dan net als Nicky Saxx een duik in verkwikkend water.

dinsdag, juli 18, 2006

Carol Cover

Hierboven de proefinkleuring van Willem Ritstier voor Carol Detective van Eddy Paape en André-Paul Duchateau. Ten opzichte van de Franse uitgave is deze cover veel rustiger van kleur. Carol is een klassieke strip en heeft, vind ik, een klassieke inkleuring nodig. Dus geen rare verloopjes of photoshop effecten.

Parel

Op de site van het B-Gevaar staat een bespreking van Marlene door Peter Snejbjerg. Beauregard geeft het boek vier van de vijf sterren en noem het "een uniek te koesteren parel, genre film Dead Again"

Dubbel en dwars

Op de site van Stripinfo.be heeft Hans Bekker het boek Spertijd besproken. Hij noemt Spertijd "een strip die dubbel en dwars zijn geld waard is."

maandag, juli 17, 2006

Bill (15)

Vandaag weer een nieuwe Bill Risty.

zondag, juli 16, 2006

Argibald (11)

Aanschouw het wonder van Argibald.