Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, januari 20, 2007

Technotise

Aleksa Gajic kennen we als tekenaar van de strip "Gesel Gods" op tekst van Valérie Mangin. Na het einde van die zesdelige serie is hij begonnen aan een tekenfilm met een futuristisch tintje: Technotise. De trailer kan je hier downloaden. Ik ben benieuwd naar deze Europese tegenhanger van "Ghost in the Shell".

vrijdag, januari 19, 2007

Adhemar

Luc Cromheecke, auteur van Taco Zip, Tom Carbon, Roboboy, Ben de Boswachter en Plunk, is genomineerd voor de belangrijkste Vlaamse stripprijs: de bronzen Adhemar. De uitreiking vindt plaats tijdens het stripfestival van Turnhout op 15 december 2007. Waarschijnlijk heeft de tentoonstelling in de watertoren tijdens de vorige editie, ter gelegenheid van 20 jaar Taco Zip, een verpletterende indruk achtergelaten. Het juryrapport is hier te lezen en 5 februari valt de beslissing. Intussen: Luc gefeliciteerd!

Angouleme

Volgende week is het weer zover: het stripfestival van Angouleme (Frankrijk). Op hun site kan je de aankondigingen van alle feesten rondom het beeldverhaal volgen. Steven Dupré zal er zijn Kaamelott signeren, en misschien dat Luc Cromheecke er weer heen mag om Plunk te promoten. Het Nederlandse stripblad Zozolala is genomineerd voor de "prix de BD alternative"

woensdag, januari 17, 2007

Afgetakeld

Donald Soffritti laat op zijn weblog zien hoe de toekomst voor superhelden eruit ziet.

Boekenclub

Het debuut van Aimée de Jongh, Aimée TV, is deze week het onderwerp van de boekenclub van radio 3 DJ Michiel Veenstra.

dinsdag, januari 16, 2007

Gelderland

Stripmaker Mars Gremmen heeft een leuk initiatief: een weblog over alles wat er aan strips in Gelderland gebeurt. En dan gaat het over stripmakers, stripinitiatieven en stripverkopers. Ik vraag me af of ik me hier ook voor moet aanmelden...

Bill (39)

Bill Risty's frisse kijk op maandag.

zondag, januari 14, 2007

Argibald (28)

De maan was vol
Van zon van zon
Op maandagmorgen