Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

donderdag, december 21, 2006

Garfield

Even spammen voor het goede doel. Ten bate voor de kattenhulp Delft wordt een levensgrote pluche kater geveild, genaamd Garfield. Wie geeft deze zwerfkat een plekje (onder/naast de boom)? (tip: Meerten Welleman)

woensdag, december 20, 2006

Sponsoring


De discussie hoeft niet meer gevoerd te worden. Het is een feit. Volgend jaar zal het eerste gesponsorde Nederlandse stripalbum verschijnen van de hand van Jean-Marc van Tol. En een album met de titel "Verdwaald" kan natuurlijk alleen maar gesponsord worden door TomTom. Op de site van Stripschrift staat een interview met Jean-Marc, waar eigenlijk voorbij gegaan wordt aan de vraag waarom hij zijn stripboek laat sponsoren. Gaat het hier om een grotere oplage met een lagere prijs? Of denkt de auteur dat de markt te klein is voor zijn strip om deze in kleur uit te brengen? Of kwam deze mogelijkheid gewoon op zijn pad? Mag je geld vragen voor een gesponsorde uitgave? Ik ben benieuwd wat de lezer er van zal vinden. Misschien moet de volgende Wolf maar door het Scandinavisch Verkeerburo gesponsord worden. Of moeten we Trunk laten sponsoren door Samsonite.

dinsdag, december 19, 2006

Interview

Voor de liefhebbers die een kijkje in de keuken (tuinschuurtje/studio) van Steven Dupré willen hebben, is er nu tijdelijk een interview hier te downloaden. Afgelopen week was het lokale Kempische boekenprogramma Bladwijzer te gast bij Steven om eens bij te praten over Kaamelott. (maar helaas niet over zijn andere werk, zoals Wolf.)

maandag, december 18, 2006

Bill (37)

Volgens Bill Risty is het leven één groot feest. Vooral op maandag.

zondag, december 17, 2006

Argibald (26)

Argibald stelt vandaag een goede vraag.