Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, augustus 12, 2006

Oh ja..

Dan kan ik net zo goed al de cover van de derde Lola Bogota als nieuws neerzetten op dit weblog..

Kleur

Vanaf september/oktober verschijnt de eerste kleuren uitgave van Bee Dee: Lola Bogota. Lola is een sexy criminele, die in de jaren '50 klassieke avonturen beleefd met een knipoog. Het weblog van Matthieu Reynès geeft ook goed weer wat hij in petto heeft. Zoals de cover van de derde Lola Bogota die eind september in Frankrijk verschijnt.

vrijdag, augustus 11, 2006

Fiona

Vandaag de geboortekaart van Fiona gekregen, de dochter van Mario Boon. Een leuke knipoog naar de cover van het Pulp Deluxe album.

donderdag, augustus 10, 2006

Doedel

Het lijkt een beetje off-topic, maar een hond is ook maar een mens. Doedel was de hond van Willem Ritstier en zijn familie. Vijf weken geleden is bij deze flatcoated retriever (fantastische honden!) een agressieve vorm van kanker geconstateerd. Gisteren hebben ze hem laten inslapen. Onderstaande tekst is voor hem geschreven:

DOEDEL (14 november 1997 - 9 augustus 2006)
Als pleister op de wond, die was ontstaan door het verlies van onze vorige flatcoated retriever, Kwibus, kwam jij ons leven binnen.
De laatste uit het nest en tegen alle verwachtingen in ook één van de mooisten.
Mooi ben je ook altijd gebleven.
Zelfs op het laatst had je nog een prachtig glimmende vacht en was er geen grijze haar te bespeuren.
Dankzij een goede training via de fokker en het doorzettingsvermogen van je bazin, werd je een lieve, betrouwbare, zachte en trouwe hond met de nodige ondeugende trekjes.
Je was alles wat we van je konden verwachten.
Een vriend, een speelkameraad, een knuffel en een (bange) waakhond.
Pups en kleine hondjes hadden je warme belangstelling en konden niet gauw iets fout bij je doen.
Samen met je kameraad Dibbus, de flatcoated retriever van de buren, liep je elke avond dezelfde ronde, die steevast eindigde met een speels afscheid.
Een verklaring voor de angst die je voelde als het ‘s nachts buiten waaide of stormde hebben we nooit kunnen vinden.
Waarschijnlijk zal dat ook altijd een raadsel blijven.
Voor de rest was je een open boek, een grote steun en een trouwe vriend.
Helaas sloeg in juli het noodlot toe en wat eerst een verrekte spier of ontsteking bleek uiteindelijk na vijf weken een agressieve vorm van kanker.
Dat het zo snel zou gaan hadden we niet aan zien komen, maar hoewel we nog niet klaar waren voor het afscheid hebben we toch de beste weg voor jouw gekozen.
Tijdens het inslapen leek je volledig congruent met onze beslissing.
Je gaf geen kik en liet alle handelingen gewillig toe.
Het bloed wat vlak voor je dood van je af is genomen zal, hopen wij, in de toekomst meer zicht brengen op de vraag waarom deze ziekte bij veel van je soortgenoten ontstaat.
We zullen je enorm missen en nooit vergeten.
We houden van je.

Will, Willem, Veerle en Alwin Ritstier
(10 augustus 2006)

Trunk

Tadaa! Hierboven is de eerste blik op Trunk, een nieuw project van Minck Oosterveer en Willem Ritstier. Menno Kooistra is al een tijdje bezig met het maken van een stripboek vol horrorverhalen van diverse Nederlandse auteurs. Trunk zal de bijdrage zijn van Willem en Minck in een vier pagina verhaal. Maar misschien zit er nog meer in de pen...

woensdag, augustus 09, 2006

Facadelift

De website van Kristof Spaey heeft een facelift gehad. De auteur van Facade en Hoop geeft een mooi en compleet overzicht van zijn kunnen. Ik ben alleen benieuwd waar hij nu mee bezig is...

dinsdag, augustus 08, 2006

Reynès

Matthieu Reynès is één van de auteurs waarvan er eind dit jaar albums zullen verschijnen bij Bee Dee. Deze getalenteerde Fransman heeft ook een eigen weblog dat regelmatig voorzien wordt van updates. Je kan hier ook pagina's vinden uit de strip die bij ons uitkomt: Lola Bogota.

maandag, augustus 07, 2006

Bill (18)

Omdat het vakantie is presenteert Bill Risty vandaag een extra groot cartoon.

zondag, augustus 06, 2006

Argibald (14)

Het zondagmiddag gevoel van Argibald.