Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, april 15, 2006

Noodweer



Studio Noodweer bestaat 5 jaar! Gefeliciteerd!! Kom maar op met meer Eugène, Argus, Pakje Bakmeel en werk van Michiel van de Vijver!

Suvaal

Erwin Suvaal is een leuke auteur die vaak bijdraagt aan Myx en Stripschrift. Hij heeft ook een weblog, waar hij dezelfde frisse kijk op de werkelijkheid heeft als in zijn strips.

Argibald (2)

vrijdag, april 14, 2006

Hotel Dekmantel (3)

René Uilenbroek & Willem Ritstier presenteren (opnieuw) exclusief Hotel Dekmantel!

donderdag, april 13, 2006

Strips in Dolby Surround

Popmusici uit de jaren '80 denken aan hun pensioen. Ze komen weer bij elkaar en gaan dan een toernee doen (en gaan dan daarna weer snel uit elkaar omdat ze elkaar eigenlijk niet aardig vinden). Doe Maar deed het, de Stones doen het al decennia en nu is één van mijn helden uit die periode weer opgestaan om te touren: Thomas Dolby. Voor het geld hoeft deze meneer het niet meer te doen. Hij schijnt genoeg te verdienen aan ringtones.. Maar goed: Thomas Dolby doet een kleine tour in de Verenigde Staten in zijn eentje. Iets wat met de huidige techniek geen probleem is. Keith Knight uit San Francisco heeft het mogen meemaken. En hij heeft dat in zijn dagelijkse strip verwerkt. Lucky bastard!

Morgh (3)


Een tekening met een nog niet definitieve inkleuring uit Morgh en het Amulet van Mangothé, door André Massee. Ik ben hier heel benieuwd naar, want ik vind dat André één van de grotere Nederlandse talenten is uit de nieuwe lichting stripmakers. De hoop is om het nog voor de Stripdagen in Haarlem af te hebben. André is ook een van de weinige smallpress auteurs, naast André Gerrits, die een lang verhaal durft te maken..

woensdag, april 12, 2006

Willem

"Wat die Argibald en Bill kunnen, kan ik ook!" moet Willem Ritstier gedacht hebben toen hij deze cartoon maakte.

Moordenaars


Toch wel even moeten lachen. De twee grootste moordenaars uit de geschiedenis van de vorige eeuw in confrontatie. Ik kwam dit tegen op een Russische site. Gelukkig hebben ze er bij dit verhaal een Engelse vertaling geplaatst. Kijk en verwonder jezelf bij deze strip van Alexey Lipatov: Stalin versus Hitler. Let ook eens op de copyrights en trademarks onderaan de eerste plaat..

Vlaamse Nieuwe

Blij dat ik daar een klein steentje aan heb kunnen bijdragen door middel van het uitbrengen van "Offline": de carrière van enkele leden van Pulp Deluxe. Een aantal van hen kreeg onlangs erkenning in de vorm van subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren. Lode Devroe, Erik Bongers, Randall Casaer en Yorick Martens (schrijver) kregen een starterssubsidie. Brecht Evens en Kristof Spaey (Hoop) kregen een aanmoedigingsbeurs. Brecht en Kristof zullen binnenkort met nieuw werk komen. Hou ze in de gaten, die nieuwe lichting Vlaamse stripmakers!

dinsdag, april 11, 2006

Argibald

De nachtmerrie van iedere weblogger: geen publiek. Deze komt wat mij betreft in de opvolger van "Als maandagochtend een gestalte had". Gelukkig heeft Argibald daar geen last van. Van deze auteur/absurdist uit het Bee Dee fonds zal hier ook af en toe een cartoon geplaatst worden.

Bill (2)


Cartoonist Bill Risty heeft zich weer niet in kunnen houden. Hij heeft trouwens beloofd om een vaste bijdrage aan ons weblog te leveren. Smakelijk eten!

maandag, april 10, 2006

Omslag Spertijd (3)


Het derde ontwerp voor de omslag van Spertijd werd ook afgekeurd. Alle hoofdpersonen werden er op gëintroduceerd, maar de vele namen en teksten gaven het idee van een reclamefolder. Volgende week tonen we het finale ontwerp in kleur.

zondag, april 09, 2006

Zingende Zaag


Uitgeverij de Zingende Zaag  brengt rond de Stripdagen Haarlem
een uitgave uit onder de titel "Verknipt en Verstript".

Voor deze uitgave heeft de Haarlemse stadsdichter
George Moormann aan verschillende kunstenaars om hun
medewerking gevraagd. Deze uitgave verschijnt in de vorm
van een oud Kuifje album. Als het mee zit verzorgt
Joost Swarte het coverontwerp geheel in stijl. Aan deze
uitgave hebben diverse Haarlemse striptekenaars meegewerkt,
waaronder Sander Out, Linda van Bruggen en Hans Klaver.
De tekeningen hier zijn van het verstripte gedicht door
Alex van Koten.

Verder is er een gedicht van Patty Scholten door drie verschillende
tekenaars in stripvorm gegoten. Patty is onder haar meisjesnaam
Patty Klein als stripschrijfster bekend van talrijke strips uit de
Nederlandse stripgeschiedenis, waaronder Noortje en Erik & Opa.
In juni dit jaar zit zij 40 jaar in het vak!