Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, april 29, 2006

Gevoel


Argibald geeft erg goed weer hoe een hoop Nederlanders (waaronder ik) zich voelen na de afgelopen Koninginnenacht...

vrijdag, april 28, 2006

Uderzo


Albert Uderzo, de tekenaar van Asterix heeft een lintje gekregen. Het is de derde buitenlandse stripauteur die deze eer ten deel valt. Don Lawrence ging hem voor, maar heeft het helaas nooit in levende lijve mogen ontvangen. Hij overleed een paar maanden voor de uitreiking in 2002. Ook Paul Geerts, de Suske & Wiske auteur heeft een lintje mogen ontvangen. Ter gelegenheid van het lintje aan Uderzo was de NOS vanmiddag in onze winkel voor een interview met Meerten Welleman van het Stripschap. Vanavond wordt dit item in het NOS-journaal van 22.00 uur uitgezonden. Stripman van het eerste uur Kees Kousemaker mocht trouwens ook vandaag een lintje ontvangen.

Hotel Dekmantel (5)

Het einde van Hotel Dekmantel betekende ook het einde van Suske & Wiske weekblad. Met dank aan de heren Ritstier & Uilenbroek!

donderdag, april 27, 2006

Uitgeversbeurs


De uitgeversbeurs tijdens de Stripdagen Haarlem is nu officieel. Als aftrap heb ik een aantal van de signerende auteurs bekendgemaakt die meedoenop de stand van Bee Dee: Argibald, Steven Dupré, Ole Comoll Christensen, Luc Cromheecke, Adri van Kooten, Willem Ritstier, René Uilenbroek. Maar daarmee is nog niet al mijn kruit verschoten. Er zullen meer namen aan deze lijst worden toegevoegd. Mensen die dit weblog volgen kunnen misschien al wat gokjes wagen. Ik hoop dat het weer een mooi feest wordt. Zoals altijd.

woensdag, april 26, 2006

Marlene (3)

Dit is de lijntekening voor de cover van de Nederlandse versie van Marlene door Peter Snejbjerg. Joost van Adept vormgeving gaat dan op basis van het binnenwerk en de plaatjes voor de cover een nieuwe cover ontwerpen. Hij heeft trouwens net een erg mooie advertentie gemaakt in het programmaboekje van de Stripdagen Haarlem voor de Uitgeversbeurs in de Originezaal.

dinsdag, april 25, 2006

Kling (2)

Wederom een plaatje uit Kling, de eerste samenwerking tussen Pieter van Oudheusden en Adri van Kooten. Ze heet Rachna, niet te verwarren met de spinnendame Arachna (die uit de pen van een zekere Willem en Minck komt..)

maandag, april 24, 2006

Cromheecke

Vanaf 5 mei tot eind mei is de tentoonstelling 20 jaar Taco Zip van Luc Cromheecke te zien bij galerie Mekanik in Antwerpen. Daarna zal de tentoonstelling te zien zijn tijdens de Stripdagen in Haarlem op 3 en 4 juni.

Bill (4)


Op maandag begin je de week met een cartoon van Bill Risty.

zondag, april 23, 2006

Romano


Eindelijk. Het is bekend: de nieuwe tekenaar van Storm. Het is Romano Molenaar geworden. Romano is voornamelijk bekend bij comic lezers als tekenaar voor Chaos (Lady Death)en Image (the Tenth, Darkness) Geschilderd werk van Romano kunnen we vinden in de series van de failliete uitgever Liar: More Than Mortal en Witchfinder. Een aardige online portfolio kan je op deze pagina vinden. En als je goed zoekt vind je misschien vroeg werk van Romano uit zijn periode van de Sandking studio's. Ik vind Romano een terechte keuze voor Storm. Gefeliciteerd!

Schets

René Uilenbroek laat hier zien hoe schetsen uitgewerkt worden tot een plaatje uit Soeperman.