Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, augustus 26, 2006

Modelwerknemer

Gisteren stond er een heel leuk artikel in de Volkskrant van een halve pagina over Spertijd. Joost Pollmann laat een aantal tekeningen uit het boek voor zich spreken en maakt zo een beeldverhaal van zijn eigen recensie. Hij vergelijkt de tekenstijl van Adri van Kooten met Mattotti. Daarnaast vind hij Spertijd een voorbeeld van een goede samenwerking tussen een schrijver en een tekenaar.

Beurs

Het "beurs gevoel" van Steven Verwey, zoals hij dit gisteren in de Volkskrant schitterend liet zien. Voor hem vandaag op de uitmarkt in Amsterdam, voor ons op het Stripspektakel in Valkenswaard?

vrijdag, augustus 25, 2006

K'nex

Het was alweer een tijdje geleden dat ik van Linda van Erve een strip had gezien. Gelukkig maakt ze die nog steeds met veel plezier, zoals hierboven te zien is. Uit het leven gegrepen?

donderdag, augustus 24, 2006

Discussie

Toch goed om te zien hoe strips weer een discussie kunnen losmaken. In het Parool van eergisteren stond er een ingezonden brief van een lezeres over Swamp Thing van Floris Oudshoorn. En hoe leuk ze dit wel vond. De stripstrijd, die de afgelopen tijd in het Parool heeft plaatsgevonden, heeft een winnaar (Michiel van de Pol) opgeleverd, dankzij de jury. Maar ik ben er van overtuigd dat het publiek (de abonnees) toch sterker zijn dan zo'n jury. See you around, Swamp Thing. Soon!

woensdag, augustus 23, 2006

Stiekum best ingewikkeld

In de nieuwe Veronica gids staat een recensie van Spertijd. Ze vonden het verhaal "stiekum best ingewikkeld".

dinsdag, augustus 22, 2006

Cameo

Intussen vandaag de laatste hand gelegd aan de volgende rits nieuwe uitgaven, waaronder Wolf 12: De appels van Idun. In dit vehaal dreigen de reuzen de goden onder de voet te lopen, want Loki heeft de boom met de appels van Idun gekaapt. Zonder deze appels verouderen en verzwakken Odin en zijn makkers, dus moeten, zoals gewoonlijk, Wolf en Ramm weer de problemen oplossen van deze Noorse goden.
Bij het maken van het boek, kwam ik er achter dat er veel BV's in verstopt zitten (Een BV is voor de Vlamingen hetzelfde als een BNer in Nederland) Naast Jean-Pierre van Rossem kon ik ook Willy Linthout ontdekken, die een reus speelt. Dat lijkt me logisch, want hij is een reus van een schrijver. Hij is trouwens makkelijk te herkennen aan zijn muts. Daar staat "Willy" op.
Wouter Porteman mailde om te vertellen dat voormalig premier Jean-Luc Dehaene ook op bovenstaand plaatje (met "kukeleku" tattoo) staat.

maandag, augustus 21, 2006

Bill (20)

Bill Risty ziet ze vliegen.

zondag, augustus 20, 2006

Argibald (16)

Een hele goede smurf, ook namens Argibald.