Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, december 02, 2006

Lola!

Jan Kuijs heeft vorige week zaterdag 25 november in het Haarlems Dagblad Lola Bogota 1 en 2 besproken. Hij noemt ze "veel leesplezier".

vrijdag, december 01, 2006

Marbles

De winnaar van de Zone 5300 wedstrijd voor het maken van een strip heeft Marbles. Een strip over derde wereldkindertjes en hun reactie op onze maatschappij. Erg leuk! Je kan hier lezen waarom het zo leuk is.

donderdag, november 30, 2006

Wolf 13


Dit is het ontwerp voor de cover van Wolf 13: Nidhoggs Holmganga door Steven Dupré.

dinsdag, november 28, 2006

Ampzing was hier


Onder het motto "Ampzing was hier (not here)" is er een standbeeld van Samuel Ampzing onthuld op de Haarlemse Groenmarkt door het gelijknamige genootschap. Dit genootschap strijdt tegen de stiekeme inval van Engelse leenwoorden in de Nederlandse taal. Als (strip)boek verkoper en uitgever liggen hun doelstellingen me na aan het hart. Binnenkort verschijnt het "kind noch cry boek" met illustraties van Haarlemse stripmakers zoals The Tjong King, Joost Veerkamp en Joost Swarte. Als je lid wordt van het genootschap krijg je dit boek gratis toegestuurd.

maandag, november 27, 2006

Bill (34)

Bill Risty is in de wolken (met de komst van Yappo zaterdag a.s.)

zondag, november 26, 2006

Tarrin

Fabrice Tarrin, tekenaar van Violine en van één van de one-shots van Robbedoes en Kwabbernoot, heeft ook een weblog. In stripvorm geeft hij zijn nieuwtjes en laat hij ons weten dat hij klaar is met het tekenen van de Robbedoes! (nu alleen het inkten nog...)

Argibald (23)

Argibald wenst u een kleurrijke zondag toe!

Likkebaarden

Marc Bastijns bespreekt vandaag in de nieuwe editie van Stripspeciaalzaak.be het tweede deel van Lola Bogota: JFK. Hij vindt dat "deze reeks eindelijk eens nog onbezorgd avontuur brengt, daar waar andere hedendaagse avonturenstrips verdrinken in hun eigen ernst". Daarnaast vindt hij ook technisch gezien niks op het album aan te merken en vindt hij het weblog van tekenaar Matthieu Reynès om te likkebaarden.