Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, mei 20, 2006

Kick Kloon


Stichting Beeldverhaal Nederland heeft samen met drukkerij Excelsior en de afdeling Sport & Recreatie van de gemeente Haarlem een boek gemaakt over strips en voetbal (met name HFC Haarlem). De strips zijn verzorgd door Hans Klaver. Aanstaande maandag 22 mei, zal het eerste exemplaar uitgereikt worden aan Baary Hughes in Café Studio aan de Grote Markt in Haarlem om 20.00 uur. Het boek zal later ook in de stripwinkels verkocht worden.

Argibald op zondag


De techniek staat voor niets, maar werkt vaak niet mee. Dat wil zeggen, op het moment dat je overstapt van provider sta je voor een voldongen feit: geen twee providers op één telefoonaansluiting. Dus ik zit zonder internet thuis... totdat ik de experiabox binnenkrijg. Ik hoop dat ie vandaag binnenkomt, maar ik betwijfel het. Gelukkig moeten maandag alle covers naar de drukker.

Dus: in het geval dat ik morgen niet kan updaten: vandaag je zondagse portie Argibald. En waarschijnlijk morgen geen update.

Blow -Job


Tijdens de Stripdagen Haarlem zal jong en wild striptalent zichzelf presenteren met de Blow-Job selection. Op de plattegrond van de Stripdagen kan je de Nieuwe Vide vinden, waar Floor de Goede, Rob van Barneveld, Linda van Bruggen, Nozzman, D!o, Matt Baay en vele anderen zichzelf presenteren.

vrijdag, mei 19, 2006

Pjotr (3)

Hier kan je de vorige afleveringen vinden van Pjotr door René Uilenbroek & Willem Ritstier.

donderdag, mei 18, 2006

Willem



Aloys Oosterwijk is bekend van zijn strip Willem's Wereld, waar de hoofdpersoon verdacht veel lijkt op inspecteur Cor Morelli. Met het WK in het achterhoofd is zijn website, als voorproefje op zijn nieuwe album gelanceerd. Volgens mij is het album ook bij de stripspeciaalzaken te verkrijgen.

Jotto

De artiest Jotto maakt erg leuke boekjes en filmpjes. Sommige van zijn boekjes zouden zo een gouden boekje kunnen worden. En voor de mensen die moeilijk lezen is er een speel-, luister- en kijkhoekje met een hoog soap gehalte

woensdag, mei 17, 2006

Minck

Ook bijna online: de nieuwe website van Minck Oosterveer. Het moge duidelijk zijn wat twee grote interesses van Minck zijn: stoere motoren en klassieke stripdames. Het wordt trouwens tijd dat er weer een prijsvraag komt waarmee je een motor kan winnen...

Big Brother

Goud van oud. Een uitgave in boekvorm van en met de auteurs uit het legendarische tijdschrift Yech. Ik wist niet dat het bestond, maar misschien is dit leuk voor de fans van Willem, Minck en Adri om eens naar te speuren.. Het is trouwens opvallend dat zelfs Stripster het blad Yech niet lijkt te kennen. Gelukkig hebben we André Wijntjes nog die er een index van heeft gemaakt. Willem Ritstier weet zich trouwens te herinneren dat dit boek binnen drie dagen geschreven, getekend en gedrukt was en dat het een paar dagen later al in de winkel lag.

dinsdag, mei 16, 2006

linda

Linda van Erve heeft een vernieuwde site. Nu nog een nieuw stripboek?

Rotterdam

Gespot in Rotterdam. (foto: Adri van Kooten)

maandag, mei 15, 2006

Bill (7)

De nieuwe Bill Risty!

zondag, mei 14, 2006

Ninjai

Voor iedereen die zich vandaag verveelt is er de animatieserie Ninjai, the little Ninja. Er zijn al twaalf afleveringen te zien. Met dank aan meester Philip voor de tip. (en hij heeft zelf ook een schat aan ideeën.)