Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

vrijdag, november 24, 2006

Aimée

Op de site van 8weekly.nl heeft Olivier Wortel een recensie geschreven over Aimée TV. Hij vindt Aimée de Jongh een "getalenteerde presentatrice"van haar papieren TV show.

donderdag, november 23, 2006

Soeperman

En hier is het ontwerp voor de cover van Soeperman 2: Pakt het groot aan. Willem Ritstier en ik konden het niet eens worden over de beste titel met het coverontwerp (waarvoor we een aantal maanden geleden een wedstrijd hadden uitgeschreven), dus het is iets totaal anders geworden. Met dank aan iedereen die heeft nagedacht over de cover. Helaas heeft de techniek ons in de steek gelaten en zijn alle inzendingen in de gratis gmail account verdwenen. Dus een persoonlijk bedankje is wat moeilijk. Maar bij deze nogmaals bedankt!

Pierre

Tijdens ons bedrijfsuitje in Brussel hebben Michiel en ik kennis gemaakt met Pierre Alary. Net als de tekenaar van Blacksad (Guarnido) heeft hij zijn sporen verdiend in de Disney studio's in Parijs. En net als Guarnido heeft hij zich na het sluiten van die studio's toegelegd op het tekenen van stripverhalen.
In Frankrijk loopt nu al een tijdje de serie Belladone, over een vrouwelijke James Bond (of Mata Hari) ten tijde van de musketiers. Op zijn weblog kan je nog meer lekkers zien.

woensdag, november 22, 2006

Joehoe?!

Hmmm. Het wordt weer tijd voor ome Jan om de boel over te nemen voordat mensen een raar idee van me krijgen...
De foto's van deze cheeta welpjes zijn tijdens mijn vakantie genomen in één van de "cheeta projects" waar ze druk bezig zijn om deze beesten voor uitsterven te behoeden. Ik denk dat het met onderstaande killer in ieder geval goed gaat komen. Misschien dat een strip over de avonturen van dit welpje ook wat fondsen kan werven.
Veel dank aan Michiel voor het waarnemen van het blog de afgelopen weken.

dinsdag, november 21, 2006

Jan op vakantie.....?

Ik weet wel beter..............

Bovenstaande tekening is wederom verzorgd door Michiel Offerman.
(Voor de duidelijkheid, ik ben die Michiel niet, zo goed teken ik niet.)

Niet storen s.v.p.


Eindelijk is het zo ver, lang verwacht en nu eindelijk binnen, de laatste Thorgal.
Hoe zal het aflopen? Ik weet het nog niet...
Gelukkig heb ik al wel begrepen dat men door gaat met de serie alleeen dan wordt het aandachtspunt verschoven naar Jolan.
Yves Sente zal de typmachine overnemen van veelschrijver Jean van Hamme, maar gelukkig blijft Rosinski het tekenwerk doen.

Ik ga even lekker lezen en wil dus niet gestoord worden!

maandag, november 20, 2006

Bill (33)


Bill Risty heeft weer de cartoon van maandag verzorgd.
Deze keer moet Stoffel het ontgelden in plaats van Guurt.

zondag, november 19, 2006

Argibald

Argibald heeft ook deze zondag weer wat leuks in petto!