Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, mei 13, 2006

Mangacover

Ik kon het niet nalaten om deze cover ergens te stelen van de Robbedoesmanga. Of hij in het Nederlands uitkomt is onduidelijk.

Argibald (5)

vrijdag, mei 12, 2006

Storm in een glas wijn

Tijdens de Stripdagen in Haarlem op 3 & 4 juni zal er een wijn te koop zijn met een authentiek Storm etiket van Don Lawrence. Deze gelimiteerde editie bestaat uit twee maten (0,50 en 0,75 l) en drie smaken: rood, wit en rosé. De verkoopprijs is per fles 4,95 en 5,95 euro. Je kan dit voorbestellen door een mailtje te sturen naar Bee Dee. De wijn kan je dan afhalen op onze stand op de Uitgeversbeurs in de Originezaal, of in de winkel om de hoek.

Pjotr (2)

De tweede pagina van Pjotr door René Uilenbroek & Willem Ritstier. Hier kan je de vorige pagina vinden.

donderdag, mei 11, 2006

Manga

Heb je je ooit afgevraagd hoe Robbedoes er in Manga-stijl uitziet? Hier kan je vier pagina's bekijken. Helaas is het commentaar in het Spaans. Ik ben hier wel enthousiast over.

woensdag, mei 10, 2006

Bone

Er was ooit een plan om Bone van Jeff Smith (weer) in het Nederlands uit te brengen. Drie jaar later lijkt dat plan een stille dood gestorven. Willem Ritstier had er deze covertekening voor gemaakt. Misschien dat het plan ooit opnieuw wordt opgepakt?

dinsdag, mei 09, 2006

Bizar



Onderstaande mail kreeg ik binnen van het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal:
Naar aanleiding van onze nieuwe tentoonstelling van Gotlib hebben we ook een Filastripboekje aan hem gewijd. Deze auteur is dan wel razend populair bij Franstaligen, in Vlaanderen en Nederland is hij nooit echt doorgebroken. Daarom hebben we ervoor gekozen om geen Nederlandstalige versie uit te brengen van het boekje. Maar misschien bent u wel geinteresseerd in de Franstalige versie. Alle info vindt u in de bijlage.

Gotlib is nooit doorgebroken? Daarom wordt nog steeds Koos Voos verkocht en kan je moeilijk Waanzin Waanzuit, Lobbes en andere boeken vinden?? Ik vraag het me af..

Strips In Stereo

Op 11 maart was de ultieme verbroedering tussen de Nederlandse strip en de Nederlandse popmuziek te ervaren: Strips in Stereo. Voor iedereen die daar niet bij was of het nog een keer wil meemaken is het concert nu online te bekijken op Fabchannel. Alle lof nogmaals voor de organisatoren Gerrit de Jager en Jean-Marc van Tol.

Tacofoto


Afgelopen zaterdag was de vernissage van de tentoonstelling rondom Taco Zip in Antwerpen bij galerie Mekanik Strip. Hier zijn wat foto's van Luc Cromheecke en anderen te vinden, gemaakt door Erwin Cavens.

Bill (6)


Sorry. Mijn schuld dat de cartoon van Bill Risty een dag te laat op het log staat.

Nog Een Nieuwe Cover

De primeur van het coverontwerp van Morgh: het amulet van Mangoté, door André Massee. Fantasy met SF met humor en avontuur. Gewoon leuk dus en één afgerond verhaal. Hier kan je een paar pagina's vinden uit het binnenwerk

maandag, mei 08, 2006

Facade

Tijdens Stripdagen Haarlem zal het afstudeerproject van Kristof Spaey (Hoop) gepresenteerd worden. De titel Facade slaat op de vrouwen die de hoofdrol spelen in de twee verhalen die hier gebundeld zijn. Achter hun lieve smoeltjes ligt een hoop ellende verborgen. Eén van de verhalen is geschreven door Steven Dupré.

Argibald (4)

Deze cartoon van Argibald wordt tevens de cover voor de nieuwe Inktpot.

zondag, mei 07, 2006

Gouden Penseel


Pieter van Oudheusden, is naast schijver van stripverhalen en vertaler van een heeeeeleboel stripboeken (bijvoorbeeld: Thorgal) voor de Nederlandse markt ook schrijver van kinderboeken. Mijn schaduw en ik is de titel van het boek dat nu genomineerd is voor de Gouden Penseel. Dit is een prijs voor de beste illustraties in een kinderboek. Isabelle Vandenabeele is de illustratrice, en zij heeft de Vlaamse tegenhanger van deze prijs al gewonnen voor dit boek: de Boekenpauw. Een nieuw kinderboek van Pieter van Oudheusden (met illustraties van Kristien Aertssen) ligt elk moment in de winkels: Een haas in maart. Voor de goede orde: Spertijd is geen kinderboek.