Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, september 09, 2006

Ver verwijderd

Hans Bekker bespreekt op Stripinfo.be de heruitgave van Lunatoys door Luc Cromheecke, Fritzgerald & Letzer. Hij heeft het verhaal in één ruk uitgelezen, ondanks de complexiteit van vijf ver van elkaar verwijderde lokaties.

vrijdag, september 08, 2006

Paape & Dupré

Olivier Wortel bespreekt op 8weekly.nl onze nieuwe boeken: Wolf 12: De appels van Idun en Carol Detective: ... Missie naar Atlantis. Tussen mythologie en science-fiction in weet hij deze twee tegenpolen in één recensie te stoppen.

donderdag, september 07, 2006

Poepoe

Jean-Marc van Tol was gestopt met zijn weblog Poepoe.nl. Maar ja: dat zeggen artiesten wel meer. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu is hij na een korte afwezigheid weer begonnen met het maken van de cursus "online striptekenen". In het kader van de Stripschapprijs en -penningen komt hij hier terug op het bekende trauma: zijn cartoons ook strips? Scott McCloud en Eisner zullen dit ontkennen ("sequential art"), maar voor mij is dit dezelfde discussie bij het erkennen van prijzen als "zijn Vlamingen hetzelfde als Nederlanders?". Nederland is op dit moment bekend vanwege zijn cartoons en zijn "strokenstrips" als Dirkjan. Driekwart van de Nederlandse stripmakers is bezig met cartoons. Misschien wordt het tijd om de categorieën te herdefiniëren?

woensdag, september 06, 2006

Genomineerd!


Fantastisch! "De arm van de tekenaar" van Ole Comoll Christensen is genomineerd voor een Stripschapspenning in de categorie Buitenlands Literair. Gefeliciteerd Ole!

Al deze vrolijkheid wordt voor mij wel een beetje overschaduwd door het uitblijven van een nominatie voor Spertijd in de categorie Nederlands Literair. Ik vind Spertijd het beste boek wat ik tot nu toe heb uitgegeven. Zo. Dat heb ik nu maar eens gezegd.

Correct

Okee. Nu met betere kleuren: de cover van de nieuwe Argibald. Van het weekend had ik een scan gemaakt van fotopapier, nu is dit direct afgeleid van het digitale bestand dat Argibald me heeft gestuurd. Zo beter, Willem?

dinsdag, september 05, 2006

TV

Het was vandaag een drukke dag, dus ik ben weer laat met mijn dagelijkse update. Binnenkort komt het "albumdebuut" uit (als je de uitgave niet meerekent die bij Senoeni is verschenen) van Aimee de Jong. Aimee TV gaat door waar de smallpress uitgave ons vol spanning heeft achtergelaten: meer Manga voor dummies (maar ook leuk voor echte otaku's). In 96 pagina's vertelt onze razende reporter Aimee over haar ervaringen in de wereld van het Japanse beeldverhaal en tekenfilm. Hierboven staat het coverontwerp van het boekje wat gepland staat voor oktober/november.

maandag, september 04, 2006

Bill (22)

Bill Risty zal waarschijnlijk zijn inspiratie gehaald hebben bij dat waardeloze "Idols op schaatsen" programma wat via twee omroepen (en minstens zoveel netten) de Nederlandse televisie domineert.

zondag, september 03, 2006

Argibald (18)

Vandaag het eerste coverontwerp van de nieuwe bundel in plaats van een cartoon van Argibald. De titel "Lief dagboek" is ongetwijfeld een knipoog naar alle dagboekstrips die Nederland rijk is.