Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

vrijdag, maart 09, 2007

Preview

Een kleine preview van wat nog gaat komen...

donderdag, maart 08, 2007

CJP

Het CJP magazine deed een interview met Aimée de Jongh naar aanleiding van haar boek Aimée TV.

Bloedbad


Nu al besproken in de Veronicagids! En het boek wordt pas volgende week vrijdag gepresenteerd!

woensdag, maart 07, 2007

Bloeddorst komt!


De zombies komen eraan! De voorbereidingen voor Bloeddorst zijn in volle gang. Volgende week vrijdag wordt het boek voor de pers gepresenteerd in Lambiek (Amsterdam). En de media besteden er nu al aandacht aan. Op de site van Bloeddorst kan je kijken naar een fragment van het programma Polshoogte van RTV Noord Holland en luisteren naar DJ Michiel Veenstra die in het radioprogramma arbeidsvitaminen initiator Menno Kooistra te gast heeft.

dinsdag, maart 06, 2007

Chevalier Asterix

De tekenaar van de wereldberoemde strip Asterix, Albert Uderzo, werd in het afgelopen jaar op voorspraak van Het Stripschap, Nederlands Centrum voor belangstellenden in strips, benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Wegens zijn hoge leeftijd en broze gezondheid kon de heer Uderzo niet voor de uitreiking van deze orde naar Nederland komen. Vandaar dat de versierselen worden uitgereikt in zijn woonplaats, Parijs.
Vandaag ontvangt Albert Uderzo uit handen van de Nederlandse ambassadeur in Frankrijk,
Hugo Siblesz, in het bijzijn van familie en vrienden de versierselen behorend bij de Orde van de Nederlandse Leeuw.
Albert Uderzo ontvangt de koninklijke onderscheiding omdat zijn werk van groot belang is voor de Nederlandse stripwereld, voor het historisch en klassiek onderwijs in Nederland en voor de Europese eenwording en het onderling respect voor andere culturen.

Yvan Delporte


Scenarist en stripauteur Yvan Delporte is gisteren op 79 jarige leeftijd overleden. Delporte werkte mee aan Guust Flater en De Smurfen.
Delporte was van 1956 tot 1968 hoofdredacteur van het stripweekblad Spirou/Robbedoes en bedacht samen met André Franquin het personage Guust Flater en de stripreeks "Zwartkijken".
Als scenarist werkte Delporte samen met Eddy Paape (Jan Kordaat), Will (Isabel) en Peyo (Steven Sterk, De Smurfen).
Hij stond in 1977 ook aan de wieg van Le Trombone Illustré, een striptijdschrift voor volwassenen, rondom bevriende auteurs (zoals ook Peter de Smet). Delporte stond bekend om zijn zin voor avontuur, spot en soms bijtende satire. Vandaar dat bevriende auteurs een satirisch condoleanceregister hebben gemaakt.
Yvan Delporte stond ook aan de basis van het verhaal Topsland, wat Rob Peeters voor Spirou maakte toen Delporte daar hoofdredacteur van was. (bron: VRT Nieuws)

maandag, maart 05, 2007

Bill (44)


Bill Risty toont zich vandaag van zijn tolerante kant.

zondag, maart 04, 2007

Argibald (32)

Argibald komt vandaag uit de lucht vallen.