Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, oktober 21, 2006

Eric in Arnhem

Hans Kresse was een groot stripmaker. Ter gelegenheid van de 60e verjaardag van zijn stripfiguur Eric de Noorman zijn er grote tekeningen te zien van Eric in Arnhem gemaakt door bekende stripauteurs, zoals Hanco Kolk en Mark Retera. Mars Gremmen doet ook mee en laat op zijn weblog zien hoe een doek wordt opgehangen. Op deze website kan je een wandelroute vinden en aanvullende informatie over deze verjaardag.

donderdag, oktober 19, 2006

Tekkon Plaid

Op 24 oktober vindt een speciale voorvertoning plaats van de nieuwe grote Japanse tekenfilm "Tekkon Kinkreet" op het 19e filmfestival van Tokyo. Een east meets west productie, aangezien de muziek door knoppenkunstenaars Plaid is gemaakt. Je kan hier een trailer met geluid zien en horen.

Halloween


De 31e oktober is het weer zo ver: Halloween. Op zich doet de Amerikaanse viering van Halloween me niet zo veel. Aan de andere kant is dit wel een bron van inspiratie voor de visueel ingestelden. Dat geldt ook voor Ragnar. Op zijn site en hier kan je veel werk met een lekkere horrorinslag zien. Helaas is het een Amerikaan. Hij zal dus niet meedoen aan Bloeddorst!

Strokies

Vandaag weer eens iets anders. Frank van Reenen is een Zuidafrikaanse beeldhouwer,animator, schilder met een connectie naar Conrad Botes en zijn beruchte kritische stripblad Bittercomix. Frank heeft een erg leuke online expositie op zijn website. Lees trouwens ook eens de Zuid Afrikaanse pagina over stripverhalen in de Wikipedia.

woensdag, oktober 18, 2006

André bij Stripeljee

Vandaag staat in het nieuwe Stripelmagazine een interview met André Massee, auteur van Morgh. Hij heeft het onder andere over pratende koffiekopjes... Daarnaast wordt ook Luc Cromheecke aan de tand gevoeld over blokhutten die aftrekbaar zijn van de belasting en zijn nieuwe boek "Ben de Boswachter".

dinsdag, oktober 17, 2006

Herdruk

Vers van de tekentafel van Steven Dupré: de cover voor de herdruk van Wolf 3: Avontuur op Yggdrasil.

maandag, oktober 16, 2006

Guernica

Oei. Wat krijg je als je Picasso met Argibald kruist? Inderdaad: de "Guernica" van Argibald!

Bill (28)

Bill Risty heeft vandaag een gezonde kijk op golf. Dat is namelijk ook niet mijn "ding".

zondag, oktober 15, 2006

Argibald(22)

Argibald dendert vandaag voorbij met een cartoon die in het blad Rails gepubliceerd is

Besprekingen

Wouter Porteman bespreekt Lola Bogota op de Stripspeciaalzaak.be en Olivier Wortel bespreekt alle vier van de nieuwe uitgaven op 8weekly.nl. Verder kon je in de Telegraaf van zaterdag een recensie lezen van Carol Detective door Marco van der Laan.