Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, april 07, 2007

De Strakke Lijn van Saxx

Hierboven staat de uitgewerkte lijntekening voor de cover van het volgende Nicky Saxx album door Minck Oosterveer.

donderdag, april 05, 2007

Sushi in Sp!ts

Een berichtje van Farida Laan:

"Hoi beste mensen,
GOED NIEUWS: ik ben met mijn cartoon Sushi geselecteerd voor de finale van de cartoonwedstrijd in de Spits! Er zijn 9 finalisten. De winnaar krijgt een contract voor 3 maanden voor een dagcartoon.
Morgen, vrijdag 6 april, wordt van iedere finalist 1 cartoon gepubliceerd in de Spits. De lezers mogen per SMS stemmen op hun favoriet (ook nog gedurende het weekend). De jury heeft ook een stem in het uiteindelijke resultaat. Ga kijken en als je mijn cartoon goed vindt, STEM DAN OP MIJ. Het verloop van de wedstrijd zal waarschijnlijk ook te zien zijn op www.spitsnet.nl (de wedstrijd heet: Str!pt). Mocht je geen Spits kunnen vinden dan kun je ook daar kijken. Op de website zijn ook meer cartoons te zien van de deelnemers.
Ik ben alvast zenuwachtig... en wil winnen.
Alvast bedankt voor jullie eventuele steun!
Groet, Farida"

Intussen staat de tweede bundel van Olga gepland voor eind september 2007.

Horen, Zwijgen, maar vooral Zien

Hier is de uitgewerkte schets voor het volgende Nicky Saxx album: Horen, Zien & Zwijgen. In dit album krijgt Nicky de kans om 9/11 te voorkomen.

dinsdag, april 03, 2007

Scoobysnacks

Menno Kooistra (Bloeddorst) is een tijd geleden een weblog opgestart wat nu door Mat Baaij (Bunbuns) wordt voortgezet. Zeven collega's maken hiervoor een kettingstrip. ene tekenaar geeft antwoord op de vorige tekenaar dus. En ze heten Nieuw Gehoer.

maandag, april 02, 2007

Werk in Uitvoering


Martijn van Santen is één van de nieuwe generatie stripmakers. Zijn verhaal "Museum aan de rand van de waanzin" staat in Bloeddorst en de afgelopen tijd was zijn strip "Globetrotters" te lezen in Myx. Op zijn website presenteert hij een boeiende strip "Werk in uitvoering" waarin hij een kijkje geeft in de wereld van de reclamebureaus.

zondag, april 01, 2007

Argibald (36)

Argibald's visie op een raad van Comissarissen.