Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, april 21, 2007

Interview

Eddie Campbell kennen de meeste mensen als tekenaar van de strip From Hell. Hier vertelt hij waar hij nu mee bezig is.

Verborgen Grenslijn.

Het duurde weer even voordat de Franse uitgever de cover goedgekeurd had. Dat krijg je als je dingen anders wilt doen. De oorspronkelijke cover was veel te rood en onduidelijk. Joost van Lierop heeft goed werk gedaan door de essentie van de originele cover te bewaren en er tegelijk iets heel eigens van te maken. En zo is dit ook weer een herkenbare Bee Dee cover geworden. De vertaling en lettering zijn bijna klaar, zodat het boek snel in productie kan. Hier wordt trouwens het goedgekeurde ontwerp afgebeeld. De uiteindelijke cover zal nog iets aangepast worden.

donderdag, april 19, 2007

René Blogt!

Ook René Uilenbroek, tekenaar van oa Soeperman, heeft sinds kort een weblog...

dinsdag, april 17, 2007

AFFF


NEDERHORRORBOEK MET EXCLUSIEVE EN EENMALIGE PRESENTATIE OP ZATERDAG 20 APRIL, 14.00 UUR IN DE CITY

Tijdens het leukste filmfestival van Nederland, het Amsterdam Fantastic Film Festival, zijn naast de kleine honderd fantastic films, ook de real-life auteurs van ‘Bloeddorst’ aanwezig.

De tekenaars en schrijvers van Neerlands eerste horrorbundel met ‘verontrustende strips van eigen bodem’ geven op zaterdag 21 april om 14.00 uur acte de presence in de hal van het City Theater, waar het festival dit jaar plaatsvindt. Op 16 maart j.l. werd het eerste exemplaar van Bloeddorst overhandigd aan AFFF-directeur Jan Doense.

‘Nederland geen horrorland? ‘Bloeddorst’ bewijst op overtuigende wijze het tegendeel!’
- Jan Doense, directeur Amsterdam Fantastic Film Festival

Het AFFF (18 t/m 25 april) wordt dit jaar voor de 23e maal georganiseerd. Het kersverse Nederhorrorboek ‘Bloeddorst’ kan natuurlijk niet ontbreken op dit evenement.

Speciaal voor deze bundel werkten, op initiatief van tekenaar en horrorjunk Menno Kooistra, meer dan 30 bekende Nederlandse en Vlaamse tekenaars en schrijvers de meest verontrustende en bloederige pagina’s uit. Vooraanstaande tekenaars van wie je het niet zou verwachten laten zich in Bloeddorst van hun donkerste kant zien. Onder hen namen als Peter Pontiac, Marcel Ruijters, Fred de Heij, Minck Oosterveer, Willem Ritstier, Marcel Ruijters, Hendrik J. Vos, Koen Hottentot, Floris Oudshoorn, Lamelos en Erik Wielaert.

‘Bloeddorst’ is gedurende de hele AFFF-week verkrijgbaar bij de AFFF merchandise stand in het City Theater. Op zaterdag 21 april zullen zo goed als alle auteurs aanwezig zijn en kan het boek worden voorzien van een persoonlijke (hand)tekening. Uiteraard is het ook mogelijk jezelf te laten portretteren als zombie en zijn er aan Bloeddorst gerelateerde prullaria te koop. De toegang tot de Bloeddorstpresentatie is gratis.

Meer informatie en previews: www.bloeddorst.nl

Amsterdam Fantastic Film Festival: www.AFFF.NL

maandag, april 16, 2007

Nicky gaat internationaal

Nicky Saxx gaat internationaal. Uitgeverij SAF, die ook Hermann in het buitenland vertegenwoordigt, is de aangewezen persoon als je albums van Nicky en Ella (!) in een andere taal wilt uitbrengen of verfilmd wilt krijgen.
Afgelopen weekend was Nicky net wat populairder dan Blutch. Misschien is dat een voorbode voor internationaal succes. Tot mijn grote verbazing blijft de naam Nicky Saxx in het Engels gehandhaafd...

Bill (49)


Ook Bill Ritsty heeft vandaag een zomers cartoon.

zondag, april 15, 2007

argibald (38)

Met dit mooie weer worden de groupies van Argibald ook wat verhit.