Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, september 02, 2006

Cutie online

Het is eindelijk zover. Indien jullie het nog niet opgemerkt hadden: Cutie Magazine is online. Met bijdragen van Boris Peeters en Floor de Goede.

vrijdag, september 01, 2006

Dolby (bis)

Op de een of andere manier schijnt er een verband te zijn tussen de muziek van Thomas Dolby en strips. Dit is al de tweede strip. "She blinded me with science" wordt hier hard meegezongen en terwijl de laatste tonen uit de walkman (of I-Pod) van deze bevallige juffrouw komen, kijk ik wat verder op de webcomic van Paul Taylor. Wapsi Square is best leuk om vaker te bezoeken, ook zonder Dolby. May the cube be with you!

Cover Lola 1


Hierboven staat het eerste coverontwerp van Lola Bogota 1. Joost van Adept Vormgeving heeft een mooi logo gevonden voor deze strip.

donderdag, augustus 31, 2006

Lola 3


Vandaag hebben we het derde deel binnengekregen van Lola Bogota in het Frans. Het eerste deel zal over een maandje in het Nederlands moeten verschijnen. De vertaling zal van de hand van Pieter van Oudheusden zijn. Vlak daarna zal het tweede deel verschijnen. Daarna zullen eerst een paar andere projecten volgen, waarover binnenkort meer. Ik verwacht dat we deel 3: "De Siciliaanse Clan" pas halverwege 2007 kunnen uitbrengen. Je kan hier een voorproefje zien van dit album.

woensdag, augustus 30, 2006

MinckOosterveer.com

Vanaf vandaag is de nieuwe website van Minck Oosterveer online. Hier kan je informatie vinden over zijn realistische en karikaturale werk, zijn opzetjes voor projecten (Rode Ridder/Red Knight!) en meer. Het bovenstaande plaatje maakte hij voor het boek Facade van Kristof Spaey. En binnenkort zie je misschien ook wat meer van Trunk.

dinsdag, augustus 29, 2006

Bill Risty weblog

Vanaf vandaag begint Bill Risty zijn eigen weblog. Neem eens een kijkje in zijn keuken en in die van zijn alter-ego: Willem Ritstier.

Boekentip

Michiel van de website Striphoek.nl heeft als boekentip gekozen het nieuwe album van Soeperman. Hij noemt "Het werd tijd" een aanrader. Het tweede deel van Soeperman staat gepland voor begin 2007. De wedstrijd voor de titel van het tweede deel loopt nog steeds (we hebben hem verlengd ivm de vakantie), dus als je nog wil meedoen kan je hier informatie vinden. Wie wil er nou niet vereeuwigd worden op de cover van de volgende Soeperman?

maandag, augustus 28, 2006

Fred vs Lynch

Kennen we allemaal de geweldige strip uit de jaren '70 en '80 van Philemon nog, van Fred? Een zekere meneer Emmanuel Papillon vond het leuk om het werk van Fred te kruisen met David Lynch, bekend van de tv-serie "Twin Peaks". Het resultaat is hier te zien en te horen.

Valkenswaard

Dit weekend was de Stripbeurs in Valkenswaard, alwaar we zeer vereerd waren dat we tijdens dat festival Carol Detective mochten presenteren in het bijzijn van zijn tekenaar: Eddy Paape. Meneer Paape liet zien dat hij, ondanks zijn hoge leeftijd (86 jaar!), nog steeds kan signeren als de beste. Jim Bella heeft een fotoimpressie op zijn site staan van afgelopen weekend

Bill (21)

Bill Risty laat vandaag wat kritiek uiten.

zondag, augustus 27, 2006

Argibald (17)

Gelukkig schrijft Argibald zelf zijn teksten.