Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, juni 10, 2006

Naweeën Stripdagen: recensies

Jan Kuys kijkt vandaag in het Haarlems Dagblad terug op de Stripdagen en bespreekt terloops twee nieuwe boeken van eigen uitgeverij: Marlene en Spertijd. Hij noemt Spertijd: "eindelijk weer eens een literaire strip van eigen bodem, die meer dan de moeite waard is".

Hippe Vogel

Tijdens de Stripdagen hebben we ook nog een beetje gastheer voor Jason mogen spelen. Hierbij een souvenir van een leuke ontmoeting.

vrijdag, juni 09, 2006

Pjotr (6)

Dit is de voorlaatste pagina van Pjotr.

donderdag, juni 08, 2006

Foto's Stripdagen (1)

De eerste foto's van de Stripdagen: hierboven Pieter van Oudheusden, schrijver van "Spertijd" en "De Laatste Engel", vertaler van heeeeeel veel stripboeken en schrijver van kinderboeken. Hieronder is een impressie van het fonds van Bee Dee.

Willem Ritstier, schrijver van o.a. "Soeperman","Jack Pott" en "Rick Rolluik" en tekenaar van een hele hoop cartoons en wenskaarten, moest zijn zonnebril afzetten om weer terug in de realiteit te raken.

Bijna 21


Voor de laatste keer kon je in Haarlem tijdens de Stripdagen de tentoonstelling van "20 jaar Taco Zip" zien. Hier zijn wat foto's als souvenir te zien, die door Luc Cromheecke zelf gemaakt zijn.

woensdag, juni 07, 2006

Nawoord

De Stripdagen zitten er op en intussen zijn we druk bezig met het reorganiseren van de chaos en het opruimen van de troep. Uit de diverse mailtjes van "onze" auteurs heb ik begrepen dat zij het in ieder geval erg naar hun zin hebben gehad. Sommigen vinden dat tekeningen meer zeggen dan woorden. Dank Adri!

dinsdag, juni 06, 2006

Arme Tekenaar

Dit weekend was overladen met recensies van "De arm van de tekenaar" Naast Marc Bastijns en Olivier Wortel heeft ook Marco van der Laan in de Telegraaf aandacht willen besteden aan dit boek van Ole Comoll Christensen (zie boven).

maandag, juni 05, 2006

Interview


Een aardig interview met Adri van Kooten van een tijdje terug is hier te vinden


Bill (10)

Nu de Stripdagen voorbij zijn confronteert Bill Risty ons met de orde van de dag: voetbal.

zondag, juni 04, 2006

Argibald (6)

Stripdagen


De Stripdagen Haarlem zijn erg gezellig, druk en succesvol. Veel dank aan de bezoeker die zijn hond bij ons in de winkel liet poepen. En in die drol moest Michiel met zijn nieuwe schoenen gaan staan... Bah!