Het weblog van uitgeverij Bee Dee.

zaterdag, augustus 05, 2006

Papa Mario

Oprichter van Pulp Deluxe en medeauteur van de bundel Offline, Mario Boon is vader geworden van Fiona. Gefeliciteerd!

Zucht

Ik wordt altijd een beetje droevig van de neiging naar perfectionisme in het werk van Chris Ware. Met een vergelijkbare obsessie is Adam Kempa een online catalogus aan het maken van alles wat de beste man ooit gemaakt en gepubliceerd heeft. En dat is veel, heel veel. Zucht

Regen

Met deze klamme warmte snak ik naar wat regen. Die blijft wat te veel uit, maar met deze regen van recensies kan ik ook goed leven. Kurt van Brabant Strip Magazine (dezelfde van het Stripelmagazine) vindt dat iedereen De arm van de tekenaar van Ole Comoll Christensen moet keupen..eh..kopen. Overigens vindt ik dat veel te weinig mensen in Nederland dit leuke, goed verzorgde striptijdschrift kennen.

vrijdag, augustus 04, 2006

Ollie


Ik heb Minck Oosterveer gevraagd om eens na te denken over een nieuw logo. Dit is de eerste opzet die hij gemaakt heeft en ik wil dat hij hier op voortbouwt.

donderdag, augustus 03, 2006

Vreemd


Intussen ben ik een bespreking/verwijzing van Spertijd op een hele rare plek tegengekomen: op het weblog van het Anti Facistisch Front uit België. Een eerdere recensie werd letterlijk gekopieerd, want Spertijd zou gaan over "het leven onder het Nazi regime"?! Het kostte mij even moeite om er achter te komen of ons boek nou werd geassocieerd met de politieke partij Vlaams Belang/Vlaams Blok. Gelukkig niet, want zowel de auteurs, als de uitgever voelen geen enkele verbondenheid met het gedachtengoed van deze politieke partij.

woensdag, augustus 02, 2006

Geuzen

Weer een leuk weblog gevonden. Meneer Lautrette werkt als animator bij Dreamwave studio's. Ik weet niet of hij naast geboortekaartjes al stripprojecten heeft gemaakt, maar hij zou dat goed kunnen! Het bovenstaande plaatje is getiteld "Geuzen", en zonder Gilles smaakt dit ook naar meer.

dinsdag, augustus 01, 2006

Verborgen parel

Gert Meesters bespreekt deze week in het onderdeel Focus van het Vlaamse weekblad Knack ook Spertijd. In zijn recensie vindt hij het een geinspireerd boek en noemt het "een verborgen parel"

Irritante manga stijl

Geert de Weijer maakte een bespreking van Spertijd voor het Vlaamse dagblad De Morgen. Hij was niet zo onder de indruk. Gelukkig maar, na alle voorgaande positieve besprekingen kunnen we nu tenminste weer met twee voeten op de aarde komen.

maandag, juli 31, 2006

Bill (17)

De keuze van Bill Risty.

Argibald (13)

Argibald is politiek correct.